Vásárlási feltételek

Általános tudnivalók

A honlapon található szöveges, képes és más jellegű anyagok szerzői jogilag védettek. Felhasználásuk, illetve a honlapon található minden egyéb anyag (grafika, szöveg stb.) kereskedelmi célú másolása és harmadik félnek történő továbbítása a Szolgáltató (Schiszlerné Ferencz Gabriella) engedélyéhez kötött.

 

Ki vásárolhat az oldalon?

A megrendelés elküldésével Ön elfogadja az ezen üzletszabályzatban és az egyes tartalomtípusok oldalain olvasható általános szerződési feltételeket.

  

Regisztráció, bejelentkezés, adatmódosítás

Az oldalon regisztrációval és anélkül is vásárolhat. A regisztráció után az adatait szabadon módosíthatja.

Figyelem! A hibásan, figyelmetlenül kitöltött adatokból eredő esetleges károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget! Kérjük, jelszavát bizalmasan kezelje és gondoskodjon arról, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe. A jelszó kezelésével kapcsolatos esetleges károkért nem vállalunk felelősséget.

A regisztrációval a felhasználó elfogadja a hírlevélre való feliratkozást.

 

Garanciális feltételek, cseregarancia

Amennyiben a vásárolt ekönyve sérült, kérjük jelezze az info@ratalaltal.hu email címre.

  

Adatvédelem

A portál látogatói személyes és üzleti adatainak védelme a Szolgáltató számára kiemelten fontos. A honlap fenntartójaként a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli.

 

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

(hatályos 2018. május 25-től)

 

A www.ratalaltal.hu domain névre Schiszlerné Ferencz Gabriella (továbbiakban Szolgáltató) szerzett használati jogot, a www.ratalaltal.hu domain néven elérhető honlapot a Szolgáltató üzemelteti. A Szolgáltató a honlapon keresztül megadott megrendelői személyes adatokat kizárólag a törvényes előírások keretén belül kezeli.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa végig az Adatkezelési Szabályzatot.

 

Az Adatkezelő neve és székhelye:

 Név:    Schiszlerné Ferencz Gabriella

Székhely: 7800 Siklós, Vértanúk utca 59.

Adószám: 68870470-1-22

E-mail cím: info@ratalaltal.hu

 

Az adatkezelés célja:

Az adatok alapján a megrendelt könyvek számlázása, postázása.

 

Az adatkezelés

 1 .Adatkezelés jogalapja

A Megrendelő önkéntes hozzájárulása.

 

2. Megrendelők adatkezelése

A Szolgáltató a Megrendelők személyes adatait a Megrendelők előzetes, önkéntes, kifejezett és tájékozott hozzájárulása alapján kezeli.

A Megrendelők a www.ratalaltal.hu weboldalon keresztül történő könyv(ek) megrendelése során az oldalon található Adatkezelési Szabályzat elolvasása után önkéntes, kifejezett és tájékozott hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a Szolgáltató személyes adataikat a fent meghatározott célokból kezelje. A Megrendelők személyes adatai tehát csak akkor kerülnek a Szolgáltatónál rögzítésre, ha azt a Megrendelők a megrendelői űrlap kitöltésével a Szolgáltató részére elküldik.

A Szolgáltató nyilvántartásainak vezetése számítógépen történik.

 

3. Adatkezelés időtartama

Az Art. szerint a bizonylatokat addig kell megőrizni, míg el nem évül az adó megállapításához való jog. Ez az időszak annak a naptári évnek az utolsó napjától számított 5 évet jelenti, amelyben a bevallást el kellett készíteni, ennek hiányában az adót meg kellett fizetni. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szt.) szerint pedig 8 évig kell az iratokat (szerződések, számlák, bizonylatok, nyilvántartások) megőrizni.

 

A kezelt adatok köre

A Megrendelőre vonatkozó személyes adatokat a Szolgáltató közvetlenül a Megrendelőtől szerzi meg.

A Szolgáltató a Megrendelők alábbi személyes adatait kezeli:

SZEMÉLYES ADAT                    ADATKEZELÉSI CÉL

 

teljes név                                     személy beazonosítása

lakcím                                          csomag (könyv) elküldése

email cím                                    kapcsolattartás

telefonszám                              kapcsolattartás

bankszámlaszám                  számla kiegyenlítése

 

Az adatok megismerésére jogosult személyek, adattovábbítás, adatfeldolgozók

A Megrendelők személyes adataihoz csak a Szolgáltató férhet hozzá.

A Megrendelő Postai kiszállítás kérése esetén a személyes adatok közül a teljes név, cím-hez a Magyar Posta Zrt. meghatározott dolgozói, ügyintézői férhetnek hozzá, kizárólag a küldemény Megrendelő számára történő továbbítása céljából. Azt harmadik félnek nem adják tovább.

 

Az adatok biztonsága

A Szolgáltató mindent megtesz a Megrendelők személyes adatainak védelmében, azonban az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Amennyiben erőfeszítéseink ellenére jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés következik be, úgy nem tudunk felelősséget vállalni az ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért, vagy a Megrendelőnél ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért.

 

Megrendelők jogai

A Megrendelőt az alábbi jogok illetik meg kezelt személyes adatai tekintetében:

  1. Hozzáférhet, tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről.
  2. Kérheti személyes adatainak helyesbítését, ha azok pontatlanok.
  3. Kérheti adatkezelésének korlátozását.
  4. Adatkezeléssel kapcsolatos jogainak megsértése esetén a Szolgáltatóhoz fordulhat.

 

Jogorvoslatok

Fenti jogainak megsértése esetén a Megrendelőnek először a Szolgáltató felé kell jeleznie panaszát (7800 Siklós, Vértanúk utca 59. email cím: info@ratalaltal.hu). A Szolgáltatónak a lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül ki kell vizsgálnia a panaszt, és közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

 

 Adatgyűjtés és feldolgozás

A regisztráció során csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének kiszolgálásához.

 

Fizetési módok

A honlapon kiválasztott, kosárba helyezett és megrendelt tartalmak vételárát banki előreutalással, PayPal accounttal, szenmélyes átvétel esetén készpénzzel lehet megvásárolni.

 

Szállítás

Személyes átvétel: 

7800 Siklós, Vértanúk utca 59.

 

Előreutalásos rendelés:
Ebben az esetben a kiküldött e-mailben szereplő számlaszámra kell átutalni a teljes összeget, ennek beérkezése után tudjuk a csomagot a postán feladni. Kérjük a rendelés számát minden esetben tüntesse fel az utalás közleményében. A csomag átvétele során már nem kell fizetnie semmit a futárnak. 
Kérjük, olyan szállítási címet adjon meg, ahol napközben (általában délelőtt) tartózkodik valaki, aki át tudja venni a csomagot.

 

Postai szállítási díjak:
40kg-ig  előreutalva: 1490 Ft